1. Κρατάτε τις δερμάτινες επιφάνειες μακριά από πηγές θερμότητας ή από τη διαρκή έκθεσή του στον ήλιο, ακριβώς ό,τι ισχύει και για το ξύλο.
2. Καθαρίζετε την επιφάνεια του καναπέ σας τουλάχιστον μια φορά το μήνα με στεγνό πανί, ώστε να απομακρύνετε τη σκόνη.
3. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λεκές εφαρμόστε ένα μείγμα νερού με σαπούνι με ουδέτερο pH. Κινηθείτε με απαλές κυκλικές κινήσεις από το εσωτερικό του λεκέ προς τα έξω και στη συνέχει πάρτε την υγρασία με ένα στεγνό πανί. Καλό θα ήταν να δοκιμάσετε το μείγμα σε ένα λιγότερο εμφανές σημείο του καναπέ, πριν το εφαρμόσετε στο λεκέ, για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί τυχόν αλλοιώσεις
4. Αν από την εταιρεία από την οποία αγοράσατε τον καναπέ, σας έδωσαν συγκεκριμένα προϊόντα για τη συντήρηση του δέρματος, καλό είναι να τα εφαρμόζετε 2-3 φορές τον χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν συντήρησης, και για κανένα λόγο μη χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λούστρο ή καθαριστικό για δερμάτινα παπούτσια ή τσάντες.
5. Τέλος, καλό είναι να προστατεύετε, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις δερμάτινες επιφάνειες από αιχμηρά αντικείμενα και σε περίπτωση που τα μαξιλάρια αποσπώνται, φροντίστε να τους αλλάζετε θέση για να υπάρχει ομοιομορφία στη χρήση τους.
Τα έπιπλα είναι κι αυτά μια μορφή επένδυσης. Ειδικά τα κλασικά έπιπλα που είναι διαχρονικά και δεν επηρεάζονται από τις τάσεις της μόδας, αξίζει να τα φροντίσετε και να τα διατηρήσετε, για να τα απολαμβάνετε για χρόνια!